• +36 (30) 207 8029
  • info@mesefesztivalok.hu

KOLOMPOS EGYÜTTES

"Kiskarácsony - Nagykarácsony" koncert

„Most ismét nagy fába vágtuk a fejszénket. Az egyik legkedvesebb műsorunkat, a karácsonyi ünnepkör általunk megjelenített szokásait, dalait, játékait „vittük színre”, alakítottuk hallható, hallgatható formába. Nagy fába… hiszen meseszínházainkban Karácsony táján a sokszor eljátszott jeleneteket kellett láthatóból - hallgathatóvá varázsolni. „
„…Mire végére érünk a játéknak, már a pásztorok is odaadták ajándékaikat Jézuskának - aludttejet, sajtot, túrót - a karácsonyi éjszakában elindulunk a hóesésben, fülünkbe cseng az altató dallama –…aludj, aludj – ropog a hó, mintha távoli csengettyű szólna, de mégse’, már csak saját szuszogásunkat halljuk, és a fenyves felől megmozdul a szél – sssíí, sssíí, sss.”

ENDRŐDI ÁGI: MUZSIKÁLÓ MANÓ MATINÉ

Endrődi Ági színművész a Múzs- Art Színházi és Művészeti Műhely Egyesület alapítója. Számos nagyszíházi produkcióban látjuk Őt főszerepben. Többek között a Muzsika hangja, a két Lotti vagy a Melyiket a kilenc közül főszerepében.
A Mesefesztiválra csilingelő hangú gyermekekkel érkezik hozzánk angyalcsengőket megszólaltató mesés muzsikával, bábokkal, sok hangszerrel, elbűvölni kicsiket és nagyokat!
Interaktív zenés téli utazás angyalokkal, dalocskákkal, csengettyűkkel, manócskákkal és egy csudálatos karácsonyi varázslattal.

KIFLI ZENEKAR

A színes hangzás kulcsát a korábbi színpadi és zenei pályafutásunk sokszínűsége rejti:
Tibi latin, jazz, rock and roll műfajban edződött, Zsolti komolyzenei tanulmányok után az Operaház és az Operett Színház zenekarában játszott, majd az AfterCryingban eltöltött évek után DJ-ként működött, Zoli népzenész és néptáncos vonalról csatlakozott, Dávid pedig többek között az Anna and the Barbiesbanhip-hop műfajban tevékenykedett a színi tanoda elvégzése után. Erősségünk, hogy a sokféle szemléletmód a legkülönbözőbb zenei stílusokban is harmonikusan szólal meg. A legfontosabb pedig, hogy az együtt töltött sok sok év alatt barátokká és igazi csapattá váltunk.
Mindannyian kipróbáltuk már magunkat stúdiózenészként és színpadi előadóként is, lemezek tucatjait tudjuk már magunk mögött, mégis újult erővel és határtalan lelkesedéssel készülünk a koncertekre és írjuk az új dalokat.

ARANYALMA PÁROS

Csillag-csengő – Azonos című karácsonyi mesekönyv-lemezünk előadása. Bájos történetében a kerek esztendőt lelkesen végigszárnyaló tündér-madárkák ereszkednek le közénk a földre és boldog örömmel élik át a magyar karácsony misztériumát. Szokás-dallamok, Luca-napi varázslatok, regös, betlehemes és karácsonyi énekek, köszöntők hangzanak fel, s megtudhatjuk miként vonultak be a pásztorok karácsony éjjelén a templomba...

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

MÉDIAPARTNEREINK