• +36 (30) 207 8029
  • info@mesefesztivalok.hu

VERONAKI ZENEKAR

CIFRA PALINTA MESEKONCERT

VERONAKI ZENEKAR: Cifrapalinta családi mesekoncert A Veronaki zenekar a Mesefesztiválon újdonsággal jelentkezik – Cifrapalinta címmel mutatja be legújabb műsorát: ismert mondókákat és gyermekdalokat hoz el Veronaki stílusban, tele mesével és humorral, ahogyan Ti és Mi is szeretjük. Gyertek énekelni és táncolni a Cifrapalintával! "A Cifrapalinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban - olyan dalfeldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer és együtt énekelheti velünk a koncert alatt. Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek a Veronaki mesés világába. Biztosak vagyunk benne, hogy Mogyoró Kornél újabb dalszerzeményei és átiratai örömet fognak hozni ismét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt." (Veronaki) A gyermekeknek és családoknak, felnőtteknek is egyaránt szóló koncert igazi zenei világjáró körút.
A fesztiválon Tarján Veronikával egy csodás könyvről, a dalok születéséről is beszélgetünk majd. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg…

SZALÓKI ÁGI MEGLEPETÉS MESÉI

Szalóki Ági csokorba fűzi kedvenc karácsonyváró meséit. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú mesélés, igazi ünnepre hangoló.
„Decemberben, amikor a Föld északi féltekéjén fényre és melegre vágyunk, a természettel együtt valamiféle halálközeli állapotban vagyunk. Jó volna az újjáéledés, születés élményét átélni. Sötét van, de tudjuk, hogy kivilágosodik. Együtt vagyunk, készülünk. El kezdtünk várakozni. Éneklő, mesélő Boldog Karácsonyt! ”Szalóki Ági

ARANYSZAMÁR BÁBSZÍNHÁZ

Péter és a csodaágy – Ősbemutató Péter egy olyan fiú, aki időnként rongál: fát, bútort és egyéb fából készült jószágokat. Amikor édesanyja váratlanul megbetegszik, Péterből egy csapásra megrögzött bútorrongáló lesz. Megrögzött bútorrongálása közben – szintén váratlanul – megjelenik egy magát Csillagmadárnak tituláló kanári, (vagy egy kanári kinézetű Csillagmadár?), hogy megakadályozza Pétert a fák, bútorok és egyéb fából készült jószágok rongálásában. És mert ez nem sikerül neki, – váratlan váratlan hátán! -, Pétert a fák hatalmas és éleslátású tanácsa elé penderíti, hogy ott döntsenek a fiú sorsáról.
Lesznai Anna Mese a bútorokról és a kisfiúról című meséjét színpadra írta: Markó Róbert
Tervezte: Matyi Ágota
Zenéjét szerezte: Szirtes Edina Mókus
Rendezte: Kolozsi Angéla
Játsszák: Baranyai Anita, Czibere Krisztián, Érsek-Csanádi Gyöngyi

MAGYAR NÉPMESE SZÍNHÁZ

Világszép nádszálkisasszony

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie.... Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.
Játszák: Rádai Boglárka, Zanotta Veronika,Benedek Gyula, Illés Dániel, Balázsi István
Rendező: Rumi László

KORZENSZKY KLÁRA ÉS A KLÁRISOK

Fesztiválzáró mesekoncert
Mesébe ágyazott interaktív koncert

A Klárisok mesekoncert előadásában a népzenészként és világzenei produkciókból is jól ismert muzsikusok és Korzenszky Klára énekes mesébe ágyazott interaktív koncertjére hívunk kicsiket és nagyokat. Korzenszky Klára zenészként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében. Táncos népi játékaink és dalaink az égitestszabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendeződtek a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé. A bátor Napvitéz aranyszőrű paripája segítségével győzi le a sötétséget, kiszabadítja a szépséges tündérleányt és visszahozza a Napot az égre az elvesztett harmóniát őrző, a mindnyájunk számára útmutatást, biztonságot adó mese fonalán!
Korzenszky Klára: ének, Eredics Dávid: tárogató, szaxofon, prímtambura, kaval, klarinét Porteleki Áron: brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek Buzás Attila: koboz, saz, tambura

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

MÉDIAPARTNEREINK