• +36 (30) 207 8029
  • info@mesefesztivalok.hu

MÉZES - BÁBOS MESEVÁROS

MI A MÉZES - BÁBOS MESEVÁROS?

A Mézes - Bábos Mesefesztivál leglátványosabb különleges interaktív kiállítása és játszótere a közösségi összefogással épülő Mézes - Bábos Mézeskalács Meseváros. Célunk, hogy az előre elkészített és a helyszínen is folyamatosan gyarapodó, legalább 1001 mézeskalácsból felépülő meseváros Budapest legmesebelibb közösségi játszóterévé váljon! Az interaktív kiállítás egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek a Bethesda Gyermekkórház javára. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek is részt vesznek családjaikkal. A Meseváros a Mézes-Bábos Mesefesztiválon, a Buda Gasztro Rendezvényközpont földszinti nagytermében kap otthont. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni!

A kiállítás megtekinthető: 2018. december 6-9. között 9.00 – 20.00 óráig.
MEGNYITÓ ÜNNEP A MÉZES-BÁBOS MESEFESZIVÁLON: 2018. december 6-án 11.30-kor

JÓTÉKONYSÁGI TELEKFOGLALÁS ÉS ÁRVERÉS
A BETHESDA GYEREKKÓRHÁZ JAVÁRA

A befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekei számára tartott élményterápiás traumafeldolgozó csoport megvalósításának támogatására fordítjuk!
A Bethesda Kórház Alapítványa (1146 Budapest, Bethesda u. 3.) egyéni és céges utalásokat is örömmel fogad.
A közleménybe kérik feltüntetni, hogy „Mesefesztivál”.
Számlaszám: 10300002-20350699-70073285 (MKB Bank);
Adószám: 180 425 39-1-42

GYAKORI KÉRDÉSEK - HASZNOS TUDNIVALÓK

A telekfoglalási határidő előre készített alkotások esetén: 2018. november 30.
Egy telek egy kb. A/4-es lap méretű (21X30 cm). Akár dupla telket is foglalhatsz, de kérjük, hogy a vállalt telekméretnek megfelelően készítsd el alkotásodat!
Egy telekvásárlás ajánlott támogatási költsége 500 Ft, amivel a Bethesda Gyermekkórház égéssérült osztályát támogatod majd a helyszínen!
Építkezésre, telekfoglalásra a helyszínen is lehetőséged lesz a város helyi mézeskalács sütödéjében!

HOVA VÁRJUK AZ ALKOTÁSOKAT?
Az előre elkészült alkotásokat a Tündérkert Galéria és Közösségi térbe várjuk személyesen vagy postán 2018. december 01. december 05 között.
Cím: Tündérkert Galéria és Közösségi Tér
1036, Budapest Bécsi út 53-55.
Az alkotások postán is érkezhetnek. Kérünk minden készítőt, hogy biztonságosan, pufifóliában, papírdobozva csomagolva adja postára az alkotásokat! A várost december 4-én és 5-én építjük a rendezvény helyszínén a Buda Gasztro rendezvényközpont 1. emeleti rendezvénytermében, amihez az alkotók is csatlakozhatnak.

ÉPÍTS VELÜNK MÉZESKALÁCS MESEVÁROST!
Közösségi összefogással, mesés jelenetekből épül fel egy óriási terepasztalon a
Mézes-Bábos Mesefesztivál alatt is folyamatosan gyarapodó Mézeskalács Meseváros.

Közhírré tétetik, építész és cukrászmester kerestetik!

A Mézes-Bábos Mesevárosnak építőmesterekre van szüksége! Legyél Te is a Mézes-Bábos Meseváros építésze! Foglalj telket és legyél részese egy káprázatos mesebeli mézeskalács város felépülésének! Ha szeretsz süteményt sütni és örömmel készítenél mesés házikókat, épületeket, városrészeket, tájat, mesekertet, mesés jeleneteket kortárs és régi klasszikus mesék életre keltésével, vagy mézesbábos mesefigurákat, mesebeli lényeket csatlakozz a Meseváros építéshez!

Szeretettel várjuk:

• Mézeskalács készítő mesterek együttműködését!
• Óvodás és iskolás közösségek, osztályok jelentkezését!
• Családok, kicsik és nagyok alkotásait
• Barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését!

MÉZES-BÁBOS SÜTÖDE MŰHELY A MESEFESZTIVÁLON
A helyszínen megnyitjuk a Mesefesztivál mézes-bábos műhelyét, ahol a nagyérdemű publikum megismerkedhet a hagyományos mézesbábos mesterséggel is.

Az adventi készülődésnek mindig is elengedhetetlen része volt a mézeskalács illattal teli várakozás. Nincs még egy olyan sütemény, melynek ilyen gazdag, évezredes hagyománya és kulturális értéke lenne. Az ünnepi készülődés elengedhetetlen részeként szinte mindenki számára személyes élménnyel párosul. Ezt a közösségi élményt idézzük fel a mézes készítés hagyományos eszközeivel berendezett Mézesbábos meseház műhelyében és a résztvevő által folyamatosan gyarapodó mesevárosban. Közben megismerkedhetünk a mézeskalács történetével, szimbólumaival, az írókázott és veretes mézessel és a mézesbábbal…
A mézes-bábos sütödében kicsik és nagyok kötényt öltve talpig mézesen és lisztesen kipróbálhatják a mézes sütés és díszítés különböző formáit. A kisült kalácsot hazavihetik vagy elfogyaszthatják. A játszóházat jelmezes játékmestereink vezetik.
A helyszínen műhelybemutatót és vásárt tartanak az ország neves mézeskalács készítő mesterei.

A MÉZES-BÁBOS MESEVÁROS ÉPÍTÉSZEI:
• BALLÓSZÖGI ZRÍNYI MÉZESKALÁCS

Csodás mézeskalács készítő mesterek segítségével épül december 6-9. között a Mézes-bábos MESEFESZTIVÁLON A MÉZESKALÁCS MESEVÁROS! Zrinyiné Erzsike mézeskalács készítő mester egyenesen Balloszögről érkezik, hogy Veletek gyúrjon, süssön, díszítsen a fesztiválon! Szemet gyönyörködtető mézeskalács házaival pedig a Bethesda Kórház jótékonysági városépítését támogatja! Gyere, építs velünk! Segíts, hogy segíthessünk!


• BÁB(a)KALÁCS TÁRSULAT

• ZSANNA-ART Mézesfalváról

Helyszín

Buda Gastro Rendezvényközpont Budapest, 1036. Bécsi út 38-44,

Tündérkert Galéria és Közösségi tér Budapest,1036. Bécsi út 53-55

Telefon

+36 30 207 8029

+36 20 432 0000

E-mail

info@mesefesztivalok.hu

TÁMOGATÓINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

MÉDIAPARTNEREINK