• +36 (30) 207 8029
  • info@mesefesztivalok.hu

„A mese: lélektől lélekig érő aranyfonál.

A mese: beszéd abroszába szőtt világrend, égi minták nyomán ékített szó-kárpit.
A mese: palást a fázónak.
A mese: az idő elől elrejtett kútból előgurult csepp.
A mese: gyógyító lélek-fürdő: merítsd bele magzatod!
A mese: ital a szomjazónak.
A mese: álomidőben eléd tárt igazság. Mintáját továbbcselekszed.
A mese: ösvény a vándornak.

A mese: lélektől lélekig érő aranyfonál.”

Gulyás Anna
antropológus, mesemondó, énekes

KÖSZÖNTŐ

Advent - a lélek karácsonyváró rendezgetése. Az esztendő legszebb várakozással, ünnepnapokkal teli időszaka a mesék és a csillagos ég között. A bennünket körülvevő mindennapi zsongásban ünnepeink, a családdal töltött közös élmények adják a megérkezést, az állandóságot. A családok készülődnek a Mikulás érkezésére és a Világ Világosságának eljövetelére. A karácsonyi készülődésben, sürgés-forgásban jó néha megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyithatná meg legkönnyebben, mint a MESÉK. Különösen, ha azok a lélektől lélekig ható fajtákból valók. Egy ilyen élményekkel, izgalmas kalandokkal mese és muzsikaszóval teli négy napos utazásra hívogatunk szeretettel kicsiket és nagyokat a MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL csodákkal teli birodalmába.

Aki nem hiszi, járjon utána,
s jöjjön el Óbudára
2018. december 6-9. között
MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁLRA!

Beke Kata
Századok Öröksége Produkció
Tündérkert Galéria és Közösségi tér
programigazgató

"A mese: lélektől lélekig érő aranyfonál.”

A mai rohanó világunkra jellemző, a számtalan médiumon keresztül, hozzánk érkező, gyakran áttekinthetetlen információkkal szemben a néphagyományban évszázadok alatt kikristályosodott mesék, dalok és mondókák biztonságos fogódzót, kapaszkodókat nyújtanak mindnyájunknak, ezért alapvető fontosságúak az egészséges személyiség kialakulásában.

A mesék, dalok, mondókák kiváló eszközként használhatóak a kapcsolatteremtésre, a fantáziatevékenység és a figyelem fejlesztésére. Az adott korosztálynak megfelelő mese, zene és játék felszabadító erejével, gyermekek és felnőttek egyaránt szimbolikus formában fejezhetik ki örömüket, bánatukat, haragjukat vagy éppen félelmeiket.

Mesefesztiválunk célja, hogy lelassulva, egymásra figyelve varázsolódjunk bele egy olyan csodavilágba, ahol a négy nap alatt bármi megtörténhet! Várunk Benneteket! Fonjuk együtt a mese aranyfonalát!

Korzenszky Klára
klinikai szakpszichológus, énekes

A MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁLRÓL

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Telezsák Kézműves vásár. A fesztiválnak Óbuda legnagyobb rendezvényközpontja a Buda Gastro szórakoztató központ, a Csodák Palotája sétatér és a Tündérkert Galéria ad otthont.

A négy nap során az érdeklődő publikum a rengeteg mesés zenei és színházi élményen túl számos egyéni kreativitást fejlesztő kísérőprogram segítségével merítkezhet bele a mesék csodás birodalmába. A rendezvény leglátványosabb különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézesbábos Mézeskalács Meseváros. A többszáz mézeskalácsból közösségi összefogással épült meseváros egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni, amire várjuk óvodák, iskolák jelentkezését. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal. A befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítjuk! A fesztivált szívből ajánljuk igazi élményekkel teli osztálykirándulások programjaként.

A rendezvény háziasszonya Korzenszky Klára
énekes, gyerekpszichológus
és a KLÁRISOK zenekar.

A Mikulásházban a Magyar Mikulás mesés dolgozószobájában várja reggeltől estig, négy napon keresztül, manóival és kedvenc krampuszijával a gyermekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A meseszép színházterem nagyszínpadán egymást követik a jobbnál jobb gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások.

Vendégünk lesz többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház a Kolompos együttes az Aranyalma Páros, Endrődi Ági, Tarján Veronika a Veronaki Trióval és a most újjá alakult Kifli zenekar.

A gyerkőcöket 7 próbás Meseösvénnyel, az alkotni vágyókat Adventi Míves Műhellyel és Tündérkert építéssel várjuk.

A Tündérkert Galéria és Közösségi térben bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és Mesekuckó élő szavas mesemondással várja a legkisebbeket.

December 6-án délután nyílik a Tündérkert Galériában neves meseillusztrátoraink legújabb téli kiállítása.

A fölnőttekről sem feledkezünk meg. Esti mese poronddal, meseterápiás műhellyel, előadásokkal és koncertekkel várjuk Őket. Pénteken este a NKA támogatásával a HolDalaNap zenekar karácsonyi koncertjére hívjuk az érdeklődőket.

A TELEZSÁK KÉZMŰVES VÁSÁRTÉREN szebbnél szebb mesebeli portéka, mesekönyv és csodás karácsonyi ajándéktárgy várja új gazdáját!

Szeretettel várunk Mindenkit!
A Mézes-Bábos Mesefesztivál
szervező csapata

ÉPÍTS VELÜNK MÉZESKALÁCS MESEVÁROST!

Közösségi összefogással, mesés jelenetekből épül fel egy óriási terepasztalon a Mézes-Bábos Mesefesztivál alatt is folyamatosan gyarapodó Mézeskalács Meseváros.

Közhírré tétetik, építész és cukrászmester kerestetik!

A Mézes-Bábos Mesevárosnak építőmesterekre van szüksége! Legyél Te is a Mézes-Bábos Meseváros építésze! Foglalj telket és legyél részese egy káprázatos mesebeli mézeskalács város felépülésének! Ha szeretsz süteményt sütni és örömmel készítenél mesés házikókat, épületeket, városrészeket, tájat, mesekertet, mesés jeleneteket kortárs és régi klasszikus mesék életre keltésével, vagy mézesbábos mesefigurákat, mesebeli lényeket csatlakozz a Meseváros építéshez!

Szeretettel várjuk:
• Mézeskalács készítő mesterek együttműködését!
• Óvodás és iskolás közösségek, osztályok jelentkezését!
• Családok, kicsik és nagyok alkotásait
• Barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

MÉDIAPARTNEREINK