• +36 (30) 207 8029
  • info@mesefesztivalok.hu

MEGHÍVÓ ÓVODÁS, ISKOLÁS CSOPORTOKNAK
LÁSS CSODÁT!


3+1 Mikulásváró mesés nap, 7 Meseösvény
21 Családi koncert és színház, 99 játék, 777 míves portéka 1001 mézeskalácsház építés sztárvendégekkel
A Magyar Mikulás Háza, Szarvas Örökbefogadás, Élő Jászol, MesePosta

A MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS ÉPÍTÉSRE

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés. A fesztiválnak Óbuda legnagyobb rendezvényközpontja a Buda Gastro szórakoztató központ, a Csodák Palotája előtti sétatér és a Tündérkert Galéria ad otthont.

Erre az egyedülállóan izgalmas kalandokkal teli Mikulásváró programra hívjuk osztálykirándulásra az óvodás és iskolás csoportokat. A mesefesztiválon az ország legjobb gyermek zenei és színházi előadásaival az igazi Magyar Mikulással, mesés kiállításokkal, hétpróbás meseösvénnyel várjuk kedvezményes belépőjeggyel a csoportokat. A fesztivál leglátványosabb programja a KÖZÖSSÉGI, JÓTÉKONYÁGI MÉZESKALÁCS VÁROSÉPÍTÉS, amihez szeretnénk, ha minél több ÓVODÁS ÉS ISKOLÁS CSOPORT csatlakozna egy-egy mesebeli mézes házikó, mesejelenet megépítésével. Ennek részletei a www.mesefesztivalok.hu oldalon olvashatók, de mellékletként is küldjük a felhívást!

A kedvezményes csoportos jegy 1200 Ft/fő a december 6-án és 7-én a MESEFESZTIVÁL 1-1 szabadon választott koncertjére vagy meseszínházára és a fesztivál összes kísérőprogramjára érvényesek. A Mézeskalács meseváros jótékonysági mézesbábos sütödéjébe a telekfoglalás 500 Ft

Aki nem hiszi, járjon utána,
s jöjjön el Óbudára
2018. december 6-9. között
a MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁLRA!

VÁLASZTHATÓ SZÍNHÁZTERMI - NAGYSZÍNPADI PROGRAMOK:

december 06. csütörtök

09:30 GRYLLUS VILMOS: Nótás Mikulás koncert
Az előadás végén a Mikulás Meseházban várja a gyermekeket a MIKULÁS
15:30 GRYLLUS VILMOS: Nótás Mikulás koncert
17:00 BERBENCÉS VÁNDORSZÍN: Mikulási Pikulás móka
Gulyás Lacival, az ország legjobb Vándormuzsikus mesemondójával.
Az előadás végén megérkezik a Mikulás

december 07. péntek
09:30 ARANYSZAMÁR BÁBSZÍNHÁZ: Póruljárt karmpuszok
11:00 KORZENSZKY KLÁRA ÉS A KLÁRISOK ZENEKAR:>Mikulásváró mesekoncert
15:00 ARANYALMA PÁROS: Emlékezzünk jóságára – Miklós püspök legendái interaktív mese-táncházi előadássá fűzve, sok hangszerrel
17:00 LÁBITA BÁBSZÍNHÁZ:Székelyföldi mesék – lábosbábos bábszínházi előadás
20:00 HOLDDALANAP: Tánc a Mindenséggel lemezbemutató koncert

december 08. szombat
10:00 KOLOMPOS EGYÜTTES: Kiskarácsony, nagykarácsony koncert
11:30 ENDRŐDI ÁGI színművész és a gyerekek: Muzsikáló manó matiné
14:15 KIFLI ZENEKAR
16:00 ARANYALMA PÁROS: CSILLAG CSENGŐzenés karácsonyi mesekoncert rengeteg hangszerrel
17:30 KONCERT
18:30 MÉZESKALÁCS MESEVÁROS Jótékonysági tombola árverés a Bethesda Gyerekkórház javára

december 09. vasárnap
10:00 VERONAKI ZENEKAR:Cifra palinta mesekoncert
11:00 SZALÓKI ÁGI meglepetés meséi
14:00 MAGYAR NÉPMESE SZÍNHÁZ: Világszép nádszálkisasszony
16:00 ARANYSZAMÁR BÁBSZÍNHÁZ: Péter és a csodaágy
17.30 MÉZESKALÁCS MESEVÁROS Jótékonysági tombola árverés a Bethesda Gyerekkórház javára
18.00 KORZENSZKY KLÁRA és a KLÁRISOK fesztiválzáró koncert

Színpadi programokkal még a Tündérkert Galériában és a MikulásMeseHázban várjuk a gyermekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A MESEFESZTIVÁLRÓL

A négy nap során az érdeklődő publikum a rengeteg mesés zenei és színházi élményen túl számos egyéni kreativitást fejlesztő kísérőprogram segítségével merítkezhet bele a mesék csodás birodalmába.

A rendezvény leglátványosabb különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézesbábos Mézeskalács Meseváros. A többszáz mézeskalácsból közösségi összefogással épült meseváros egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni, amire várjuk óvodák, iskolák jelentkezését. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal. A befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítjuk! A fesztivált szívből ajánljuk igazi élményekkel teli osztálykirándulások programjaként. A rendezvény háziasszonya Korzenszky Klára énekes, gyerekpszichológus és a KLÁRISOK zenekar.

A Mikulásházban a Magyar Mikulás mesés dolgozószobájában várja reggeltől estig, négy napon keresztül, manóival és kedvenc krampuszijával a gyermekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A meseszép színházterem nagyszínpadán egymást követik a jobbnál jobb gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások.
Vendégünk lesz többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház a Kolompos együttes az Aranyalma Páros, Endrődi Ági, Tarján Veronika a Veronaki Trióval és a most újjá alakult Kifli zenekar.

A gyerkőcöket 7 próbás Meseösvénnyel, MesePostával, élő jászollal, szarvas örökbefogadással az alkotni vágyókat Adventi KézMíves Műhellyel, Virágdíszek dekorációs műhellyel, viszkép festéssel és Tündérkert építéssel és Tündérkert építéssel várjuk.

A Tündérkert Galéria és Közösségi térben bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és Mesekuckó élő szavas mesemondással várja a legkisebbeket.

December 6-án délután nyílik a Tündérkert Galériában neves meseillusztrátoraink legújabb téli kiállítása.

A fölnőttekről sem feledkezünk meg. Esti mese poronddal, meseterápiás műhellyel, előadásokkal és koncertekkel várjuk Őket. Pénteken este a NKA támogatásával a HoldalaNap zenekar karácsonyi koncertjére hívjuk az érdeklődőket.

A TELEZSÁK KÉZMŰVES VÁSÁRTÉREN szebbnél szebb mesebeli portéka, mesekönyv és csodás karácsonyi ajándéktárgy várja új gazdáját!

Szeretettel várunk Mindenkit!
A Mézes-Bábos Mesefesztivál
szervező csapata

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás koncert

Gryllus Vilmost Kossuth-díjas énekest ki ne ismerné. Dalait dúdolják óvodákban, iskolákban. Generációk nőttek fel vidám, kedves, megható muzsikáin s köszönhetik neki és a Kaláka tagjainak a verssel való első találkozásukat. Gryllus Vilmos ezúttal batyuját jól megpakolva Mikulás és Angyalváró nótákkal, téli muzsikákkal a Nótás Mikulás és a Karácsonyi angyalok c. lemezek repertoárjával érkezik közénk a Mesefesztiválra!

Berbencés Vándorszín: Mikulási Pikulás móka

Gulyás László Vándormuzsikus járja az országot, világot, s jártában, keltében megpakolja utazóládáját mindenféle földi jóval: muzsikával, meseszóval. Hozzánk érkezvén, megfáradván bebocsátást kér, s mindezért persze – cserébe – megrakott ládájából előkerülnek hosszú vándorútja emlékei, jöttében, mentében szerzett történetei. Ha van, aki elég bátor, s megtanulja a varázs-vándornótát, együtt szállhat szelek szárnyán – zene hátán – vissza a madár látta messzi tájra, ezúttal a Mikulásváró mesék, mókák, varázsok birodalmába.

Az előadás végén megérkezik a MIKULÁS!

Korzenszky Klára és a KLÁRISOK mesekoncert

Kerekégenjáró
Mesébe ágyazott interaktív koncert óvodásoknak és kisiskolásoknak

A Klárisok mesekoncert előadásában a népzenészként és világzenei produkciókból is jól ismert muzsikusok és Korzenszky Klára énekes mesébe ágyazott interaktív koncertjére hívunk kicsiket és nagyokat. Korzenszky Klára zenészként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében. Táncos népi játékaink és dalaink az égitestszabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendeződtek a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé. A bátor Napvitéz aranyszőrű paripája segítségével győzi le a sötétséget, kiszabadítja a szépséges tündérleányt és visszahozza a Napot az égre az elvesztett harmóniát őrző, a mindnyájunk számára útmutatást, biztonságot adó mese fonalán!
Korzenszky Klára: ének, Eredics Dávid: tárogató, szaxofon, prímtambura, kaval, klarinét Porteleki Áron: brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek Buzás Attila: koboz, saz, tambura

ARANYSZAMÁR BÁBSZÍNHÁZ

Póruljárt karmpuszok: Vidám, zenés mesejáték, meglepő fordulattal a végén Már az elviselhetetlenségig rendetlen Krampuszlányok, Mánia és Hisztéria, újabb cselt eszel ki a Mikulás csomagjainak megszerzéséhez. Trükkös megoldáshoz folyamodnak, a varázsórákon tanultak és a gyerekek segítségével összetöpörítik a lelkiismeretesen dolgozó, csomagok kihordására felkért Sünpostást.
A történet tovább bonyolódik, ugyanis a csomagok nem ajándékokat, hanem jóságbogáncsokat rejtenek….Maradjon titok hogy hogyan is oldódik meg a mese, az biztos, hogy a Mikulás megérkezik és minden gyermeknek hoz ajándékot:)

Péter és a csodaágy – Ősbemutató Péter egy olyan fiú, aki időnként rongál: fát, bútort és egyéb fából készült jószágokat. Amikor édesanyja váratlanul megbetegszik, Péterből egy csapásra megrögzött bútorrongáló lesz. Megrögzött bútorrongálása közben – szintén váratlanul – megjelenik egy magát Csillagmadárnak tituláló kanári, (vagy egy kanári kinézetű Csillagmadár?), hogy megakadályozza Pétert a fák, bútorok és egyéb fából készült jószágok rongálásában. És mert ez nem sikerül neki, – váratlan váratlan hátán! -, Pétert a fák hatalmas és éleslátású tanácsa elé penderíti, hogy ott döntsenek a fiú sorsáról.
Lesznai Anna Mese a bútorokról és a kisfiúról című meséjét színpadra írta: Markó Róbert
Tervezte: Matyi Ágota
Zenéjét szerezte: Szirtes Edina Mókus
Rendezte: Kolozsi Angéla
Játsszák: Baranyai Anita, Czibere Krisztián, Érsek-Csanádi Gyöngyi

Aranyalma Páros meséi a Mesefesztiválon

Emlékezzünk jóságára! – Miklós püspök legendáit, kalandos történeteit fűzzünk össze játékos mesévé a gyerekek közreműködésével. Mesetáncház és Mikulásváró izgalmas interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak, közel 30 féle hangszer bemutatásával

Csillag-csengő – Azonos című karácsonyi mesekönyv-lemezünk előadása. Bájos történetében a kerek esztendőt lelkesen végigszárnyaló tündér-madárkák ereszkednek le közénk a földre és boldog örömmel élik át a magyar karácsony misztériumát. Szokás-dallamok, Luca-napi varázslatok, regös, betlehemes és karácsonyi énekek, köszöntők hangzanak fel, s megtudhatjuk miként vonultak be a pásztorok karácsony éjjelén a templomba...

Lábita Bábszínház: székelyföldi mesék

Lábosbábos bábszínházi előadás

Bőséges székelyföldi mesefőzés Csernik Szende lábosbábos egyedülálló bábszínháza
Na, s akkoriban az én csóré lábacskámat megcsípte a csihány, s azóta es vakarózik, s addig-addig, míg mára felhúztam a bábukat lábaimra Mókára és Tréfára, hogy ne viszkessenek annyira, hanem járják el a székelynép jóízű mesécskéit. Így van velem ez, nem csak a szájam jár, hanem a lábam is, báboskodni jókedvvel szoktam, kicsiknek-nagyoknak orcájukra derűt lopva! Fő a mese a lélekben, belé tettem a mesefazekamba a gyermeklelkemet, a csihány csípte ízeket gyermekkoromból, a forrást az erdő szoknyája alól… …a csordogáló patak vizét, az erdő illatát, a napfény simogatását, az eső lágyságát, a száradó széna szálait, a fák hűs lombjait, a rétek virágait, a tarka pillangókat, a madarak hangját, az őzek lépteit, a bárányok csengőit, a tehenek kolompjait, a viharok erejét, a tisztások csendjét, a felhők járását, a kiscsirkék csippegését, a héják szárnyait, a kiskutyák szimatát, az egerek morzsáját, a békák kuruttyolását, a kakaskák kukorékolását, a falu szuszogását,a harangok csendülését, az emberek templomát, az Istenke szavát: az élet igéjét, a mesét. Ebből lett a mese íze, a lelkem felnőtt sója, a meseszó. Lelkem a mesét szórja. Isten áldja meg minden ember lelkét, meséjét! Mesebeli üdvözlettel: Csernik Szende

HolddalaNap Zenekar

A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásunkból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthona mindőnknek, a Zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai, s talán a csapatból a legtöbbünk a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötöttünk mélyebb ismeretséget. A muzsikánkban így, mindőnk tudása alapoz világzenét, hiszen ma a világ zenéi is álmainkba szövődnek, a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ…

Kolompos Együttes

"Kiskarácsony - Nagykarácsony" koncert

„Most ismét nagy fába vágtuk a fejszénket. Az egyik legkedvesebb műsorunkat, a karácsonyi ünnepkör általunk megjelenített szokásait, dalait, játékait „vittük színre”, alakítottuk hallható, hallgatható formába. Nagy fába… hiszen meseszínházainkban Karácsony táján a sokszor eljátszott jeleneteket kellett láthatóból - hallgathatóvá varázsolni. „
„…Mire végére érünk a játéknak, már a pásztorok is odaadták ajándékaikat Jézuskának - aludttejet, sajtot, túrót - a karácsonyi éjszakában elindulunk a hóesésben, fülünkbe cseng az altató dallama –…aludj, aludj – ropog a hó, mintha távoli csengettyű szólna, de mégse’, már csak saját szuszogásunkat halljuk, és a fenyves felől megmozdul a szél – sssíí, sssíí, sss.”

Endrődi Ági: Muzsikáló manó matiné

Endrődi Ági színművész a Múzs- Art Színházi és Művészeti Műhely Egyesület alapítója. Számos nagyszíházi produkcióban látjuk Őt főszerepben. Többek között a Muzsika hangja, a két Lotti vagy a Melyiket a kilenc közül főszerepében.
A Mesefesztiválra csilingelő hangú gyermekekkel érkezik hozzánk angyalcsengőket megszólaltató mesés muzsikával, bábokkal, sok hangszerrel, elbűvölni kicsiket és nagyokat!
Interaktív zenés téli utazás angyalokkal, dalocskákkal, csengettyűkkel, manócskákkal és egy csudálatos karácsonyi varázslattal.

KIFLI ZENEKAR

A színes hangzás kulcsát a korábbi színpadi és zenei pályafutásunk sokszínűsége rejti:
Tibi latin, jazz, rock and roll műfajban edződött, Zsolti komolyzenei tanulmányok után az Operaház és az Operett Színház zenekarában játszott, majd az AfterCryingban eltöltött évek után DJ-ként működött, Zoli népzenész és néptáncos vonalról csatlakozott, Dávid pedig többek között az Anna and the Barbiesbanhip-hop műfajban tevékenykedett a színi tanoda elvégzése után. Erősségünk, hogy a sokféle szemléletmód a legkülönbözőbb zenei stílusokban is harmonikusan szólal meg. A legfontosabb pedig, hogy az együtt töltött sok sok év alatt barátokká és igazi csapattá váltunk.
Mindannyian kipróbáltuk már magunkat stúdiózenészként és színpadi előadóként is, lemezek tucatjait tudjuk már magunk mögött, mégis újult erővel és határtalan lelkesedéssel készülünk a koncertekre és írjuk az új dalokat.

VERONAKI ZENEKAR

CIFRA PALINTA MESEKONCERT

VERONAKI ZENEKAR: Cifrapalinta családi mesekoncert A Veronaki zenekar a Mesefesztiválon újdonsággal jelentkezik – Cifrapalinta címmel mutatja be legújabb műsorát: ismert mondókákat és gyermekdalokat hoz el Veronaki stílusban, tele mesével és humorral, ahogyan Ti és Mi is szeretjük. Gyertek énekelni és táncolni a Cifrapalintával! "A Cifrapalinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban - olyan dalfeldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer és együtt énekelheti velünk a koncert alatt. Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek a Veronaki mesés világába. Biztosak vagyunk benne, hogy Mogyoró Kornél újabb dalszerzeményei és átiratai örömet fognak hozni ismét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt." (Veronaki) A gyermekeknek és családoknak, felnőtteknek is egyaránt szóló koncert igazi zenei világjáró körút.
A fesztiválon Tarján Veronikával egy csodás könyvről, a dalok születéséről is beszélgetünk majd. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg…

Szalóki Ági meglepetés meséi

Szalóki Ági csokorba fűzi kedvenc karácsonyváró meséit. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú mesélés, igazi ünnepre hangoló.
„Decemberben, amikor a Föld északi féltekéjén fényre és melegre vágyunk, a természettel együtt valamiféle halálközeli állapotban vagyunk. Jó volna az újjáéledés, születés élményét átélni. Sötét van, de tudjuk, hogy kivilágosodik. Együtt vagyunk, készülünk. El kezdtünk várakozni. Éneklő, mesélő Boldog Karácsonyt! ”Szalóki Ági

Magyar Népmese Színház

Világszép nádszálkisasszony

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie.... Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.
Játszák: Rádai Boglárka, Zanotta Veronika,Benedek Gyula, Illés Dániel, Balázsi István
Rendező: Rumi László

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

MÉDIAPARTNEREINK